Skiferie: Tjek forsikringen før afgang
Skiferie har altid været en risikabel størrelse. Talrige rejsende har oplevet at få afbrudt skiferien med et forvredet knæ eller en brækket ankel. SOS International, der hjælper rejsende med behandling og hjemrejse, opfordrer til et grundigt forsikringstjek før afrejse.
Sidste vinter sørgede COVID-19 for, at skisæsonen nærmest var aflyst. Derfor er det helt naturligt, hvis man er blevet lidt rusten i forhold til, hvilke forholdsregler, det er fornuftigt at tage, hvis man skal på skiferie i de kommende uger.
- Der er rigtig meget at forholde sig til i forhold til indrejserestriktioner og corona, så vi kan godt være lidt nervøse for, at de rejsende glemmer at sætte sig ind i, hvordan de er forsikrede, siger Karin Tranberg, divisionsdirektør for Travelcare i SOS International.
Skab overblik over relevante forsikringer
- Det er svært helt at undgå skader, når man står på ski. Når skaden er sket, er det vigtigt at være forsikret, for ellers kan ferien ende med at blive langt dyrere end forventet, siger Karin Tranberg.
Disse forsikringer er relevante:
- Rejseforsikring og ulykkesforsikring: Husk at undersøge, om skisport og hjemtransport er dækket.
- Ansvarsforsikring: Den dækker, hvis man er skyld i, at andre kommer til skade. Ansvarsforsikringen hører under indboforsikringen, så hvis man er flyttet hjemmefra for nylig, er det en god ide at tjekke, om man har en.
- En afbestillingsforsikring er en overvejelse værd – særligt i disse coronatider.
Ved uheld – ring til alarmcentralen
Kommer man galt afsted på ferien, er det langtfra ligegyldigt, hvem man kontakter for at få hjælp.
- Det er vigtigt at ringe til alarmcentralen som det første. Vi kan henvise til det bedst egnede behandlingssted, og vores læger sikrer en vurdering af om den behandling, der anbefales på stedet, er korrekt, siger Karin Tranberg og gør opmærksom på, at der findes mange private udbydere af assistance på skidestinationerne, der først og fremmest har fokus på indtjening:
- Særligt efter en længere periode uden skiturister, kan man forvente, at risikoen for at blive overfaktureret og overbehandlet er stor, siger Karin Tranberg.
Med det blå EU-sygesikringskort er rejsende sikret behandling på samme niveau som det pågældende lands egne borgere.
Tjekliste til skiferien:
- Sæt dig ind i, hvordan du og din familie er forsikret
- Har I gyldige EU-sygesikringskort?
- Har I trænet for at forebygge skader før skiferien?
- Kender I færdselsreglerne på pisterne? Se det internationale skiforbunds kodeks for god opførsel på pisten her
SOS Internationals alarmcentral for rejseassistance har i januar 2022 fået rigtig mange henvendelser med spørgsmål til, hvordan forsikringen dækker i forhold til afbestillinger, indrejserestriktioner og karantænekrav. SOS International opfordrer til at tjekke rejse- og afbestillingsforsikringernes dækninger og vilkår forud for afrejsen, og ved tvivl tage kontakt til sit forsikringsselskab.
Hvor mange blev skadet på skiferien i sæsonen 2019/2020?
Klar til pisterne - få gode råd til skiferien
Uge 7 og 8 er nogle af de travle uger på vores alarmcentral, hvor vi hjælper skiløbere, der er kommet galt afsted på pisten.
Vi har samlet en række gode råd til din skiferie, hvad enten turen går til det smukke, kolde nord eller til de skønne, europæiske skidestinationer i fx Østrig, Italien eller Frankrig.
Kontakt os
Er du ude at rejse og har brug for akut assistance?
Kontakt SOS Internationals alarmcentral på +45 7010 5050.