Det er blevet dyrere at få behandling i udlandet
Når rejsende bliver syge og skal behandles i udlandet, er det kun gået én vej for prisen på behandling de seneste år: Op. Hos SOS International er blikket skarpt rettet mod at holde omkostningerne nede.
Inflation og prisstigninger er blevet en form for ”ny normal” efter først en covid-pandemi og derpå krig og økonomisk krise. Statistikken hos SOS International taler sig tydelige sprog om, at priserne på behandling hos læger, klinikker og hospitaler i udlandet har fået et ordentligt nøk opad.
I Spanien, som er det absolut største skadeland hos SOS International, er prisen på hospitalsindlæggelser steget med omkring 15 procent i perioden 2019 til 2022. Oveni kommer øvrige udgifter til f.eks. flybilletter, som er steget betragteligt i pris i samme periode.
- Priserne stiger. Det er jo et faktum. Men når det er sagt, så gør vi alt, hvad vi kan, for at holde omkostningerne til behandling nede, siger Karin Tranberg, divisionsdirektør i Travelcare hos SOS International.
Målrettet indsats at holde udgifter nede
Det betyder, at et arbejdsområde, som i forvejen er en kernekompetence hos Travelcare, er blevet endnu vigtigere, og der er skruet op for indsatsen:
Dedikerede medarbejdere i afdelingen International Network arbejder ihærdigt på at forhandle kontrakter med leverandørerne i SOS Internationals netværk – og derigennem opnå rabatter og besparelser. Det er et arbejde, der sikrer, at priserne hos de læger, klinikker og hospitaler, som der er et fast samarbejde med, ikke stikker helt af.
Derudover er arbejdet i afdelingen for Cost Control også højt prioriteret i en tid med galopperende inflation. Alle fakturaer bliver gennemgået med lup: Svarer behandlingen til det aftalte, er der lagt ekstra ydelser til, og er aftalte rabatter trukket fra? Det er et omstændigt arbejde, men det betaler sig:
- Vi kan se, at selvom sagsomkostningerne stiger, så lykkes det os at opnå væsentlige besparelser ved at være fokuserede på omkostningerne. Vi ville se langt større stigninger i skadesomkostningerne, hvis vi ikke arbejdede benhårdt på at forhandle og kontrollere, siger Karin Tranberg.
Generelt opnår SOS International besparelser på mellem 10 og 20 procent på de oprindelige fakturabeløb. Ifølge den internationale analysevirksomhed WTW blev den globale medicinske inflation beregnet til 11 procent alene i 2021.
Kontakt os
Er du ude at rejse og har brug for akut assistance?
Kontakt SOS Internationals alarmcentral på +45 7010 5050.